2004 De blòm op de mösthoep


Over een boerendochter die filmster wil worden

Boerendochter An van het kluchtige toneelgezelschap De Vaganten uit Zonhoven maakt haar grote droom waar. Ze maakt kans om een bekende actrice te worden. Althans dat spelen de Vaganten toch in hun nieuwste stuk 'De blòm op de mösthoep'.

"In ons toneelstuk volgens we een traditionele boerenfamilie in Zonhoven," legt speelster Georgette Schepers uit. "Maar de jonge dochter ziet het doodgewone boerenleven niet meer zitten. Ze wil graag modern zijn, en carrière maken. Daarom doet ze mee aan een talentenjacht, waar ze uiteindelijk zelfs de eerste prijs weg kaapt. Dan is ze natuurlijk helemaal niet meer tegen te houden. Zeker als ze nog eens een Italiaanse fotograaf en een Nederlandse journaliste tegen het lijf loopt. Die beloven haar een exclusieve fotoreportage in de pers. De moeder van de boerendochter begint door al het nieuws zelf al mee te zweven. En de postbode raakt tot over zijn oren verliefd op de aankomende ster."

"Uiteindelijk blijkt dat de zogenaamde perslui, er heel andere plannen op na houden. Ze willen het boerengezin langs alle kanten bestelen. Zo proberen ze zelfs de meubels uit het huis te roven. Gelukkig krijgt de ambitieuze dochter tijdig haar boerenverstand terug, en lokt ze haar bedriegers zelf in de val. Zo blijkt tenslotte dat het gewone leven op de boerderij lang zo slecht niet is."